Lindefestival

Hèt jaarlijkse feest van Wolvega en omstreken!

Lindefestival 2024

Donderdag 19 september t/m zaterdag 21 september.

 

Lindefestival in Wolvega

 

3 dagen per jaar rond het 3e weekend van september, verandert Wolvega in één groot festival. Op podia in het centrum staat een mooie line up van artiesten van binnen en buiten Weststellingwerf. Het Lindefestival is veel meer dan dat: de winkels, braderie en de vrijmarkt zijn allemaal deel van dit festival in het zuiden van Friesland. Maar wat is er nog meer te doen? Je kunt genieten van theater, kermis en een afgezet festivalterrein voor kinderen.

 

Hèt jaarlijkse feest van Wolvega en omstreken In een vooraf bepaald weekend in de maand september, zijn er van donderdag tot en met zaterdag voor jong en oud verschillende activiteiten, variërend van livemuziek, theater tot aan de traditionele braderie en vrijmarkt op zaterdag. Met ieder jaar meer dan 15.000 bezoekers is het Lindefestival een begrip in de regio.

 

Wat is er te doen op het Lindefestival?

 

Op donderdag begint de traditionele aftrap met het touwtrekken op het Centrumplein. Na afloop is er muziek.

Ook vrijdagavond zijn er diverse optredens. Tijdens het lindefestival kan de kermis op het Van der Sandeplein in Wolvega niet ontbreken. Donderdag worden de attracties geplaatst en donderdagavond komen de eerste bezoekers al. Op de braderie op zaterdag zijn er overdag naast vele marktkooplui ook kramen van verenigingen en instanties uit Wolvega en omstreken te vinden. Ook is er straattheater, foodtruckfestival en heel veel muziek.


Aan iedereen is gedacht. Zo is er voor de allerkleinsten o.a. schminken en de kinderboerderij voor Huize Lindenoord.

 

Het is traditie dat het Lindefestival op zaterdagavond met vuurwerk wordt afgesloten, dit gebeurt om 21.00 uur rondom de vijver in Parkplan Lindenoord.
Daarna kan er nog lang doorgefeest worden op de pleinen en in de kroegen van Wolvega.

 

Het meest zuidelijke festival van Friesland
We blijven toch een beetje boerenrepubliek hier in Weststellingwerf. Toch zijn we trots dat wij het meest zuidelijke festival van Friesland organiseren. WOW, de winkeliersorganisatie van Wolvega en Horeca Centrumplein Wolvega zijn de organisator.

 

Voor meer informatie houd je deze pagina en de Facebookpagina in de gaten: https://www.facebook.com/lindefest/

 

 

Adres

Heerenveenseweg 2

8471 BE Wolvega

Heerenveenseweg 2 8471 BE Wolvega