Lindefestival

Hèt jaarlijkse feest van Wolvega en omstreken!

Het Lindefestival vindt plaats in een vooraf bepaald weekend in de maand september. Er zijn van donderdag tot en met zaterdag voor jong en oud verschillende activiteiten, variërend van livemuziek, theater tot aan de traditionele braderie en vrijmarkt op zaterdag. Met ieder jaar meer dan 15.000 bezoekers is het Lindefestival een begrip in de regio. 

 

Programma

Op donderdag begint de traditionele aftrap met het touwtrekken op het Centrumplein. Na afloop is er muziek.  Ook vrijdagavond zijn er diverse optredens.

 

Op de braderie op zaterdag zijn er overdag naast vele marktkooplui ook kramen van verenigingen en instanties uit Wolvega en omstreken te vinden. Ook is er straattheater, foodtruckfestival en heel veel muziek.

Aan iedereen is gedacht. Zo is er voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar) een apart deel afgezet waar ze kunnen springen op een luchtkussen en aan leuke spelletjes mee kunnen doen. De kids t/m 12 jaar hoeven zich ook geen moment te vervelen, want in de kidscorner is heel veel te doen: zoals schminken, houten spellen en er staat een groot springkussen.

 

Het is traditie dat het Lindefestival op zaterdagavond met vuurwerk wordt afgesloten, dit gebeurt rondom de vijver in Parkplan Lindenoord.

Daarna kan er nog lang doorgefeest worden op de pleinen en in de kroegen van Wolvega.

 

De kermis in Wolvega

Tijdens het lindefestival kan de kermis op het Achtpilarenplein in Wolvega niet ontbreken. Donderdag worden de attracties geplaatst en donderdagavond komen de eerste bezoekers al.