O.C. Hooymeijer

‘Het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn’ Voor degenen die in Weststellingwerf het prachtige natuurgebied de Rottige Meenthe aandoen, is een bezoekje aan de 'Kijkhut voor de niet-bestaande Vogels van de Rottige Meenthe' echt een must.

Het kunstwerk, gelegen aan het Voetpad in Spanga, is een vogelkijkhut, maar dan net anders. Je spot er namelijk geen 'gewone' vogels, maar bijzondere, niet-bestaande exemplaren als Duitse Reiger, Veentrapper en Zomp. Vogels die zijn bedacht door de in Spanga woonachtige beeldend kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer (Vlaardingen, 1958).

Ze zijn ook allemaal terug te vinden in zijn boeken ‘De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ en ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’. Deze laatstgenoemde uitgave werd door de jury van de Jan Wolkers Prijs uitgeroepen tot één van de vijf beste natuurboeken van 2019 en de Volkskrant nam het boek op in de lijst van beste boeken van 2019. O.C. Hooymeijer studeerde in 1981 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Vanaf dat moment volgden vele succesvolle exposities, zowel in Nederland als daarbuiten. Tot een aantal jaar geleden stond de mens altijd centraal in zijn werk. Met de start van projecten als ‘The Great Exotic Birdshow’ en ‘De niet-bestaande vogels van Europa’ maakte deze plaats voor de vogel. Naast zijn beeldende werk (schilderijen, tekeningen en multimediaprojecten) heeft hij zich steeds meer toegelegd op het schrijven over niet-bestaande vogels én de echte natuur en op het geven van lezingen over zijn ‘wondere vogelwereld’. Meer informatie werk, lezingen en andere activiteiten van O.C. Hooymeijer vind je op de website en Facebook.  Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een schilderij of tekening, neem dan rechtstreeks contact op.

Adres

Spangahoekweg 34

8482 KL Spanga

Spangahoekweg 34 8482 KL Spanga