Proemenmarkt Noordwolde

De Proemenmarkt is de gezelligste markt van Noordwolde!

Proemenmarkt in Noordwolde

Al jaren is de Proemenmarkt een traditie in Noordwolde. Deze sfeervolle jaarmarkt wordt altijd de laatste woensdag van augustus georganiseerd in en rond de winkelstraten van Noordwolde. Woensdag 28 augustus 2024 is de eerstvolgende Proemenmarkt. De markt start op 10 uur ’s ochtends en gaat door tot 17 uur. 

 

Leuke kramen door de straten

 

Alle winkeliers/ondernemers in Noordwolde doen mee en hebben een leuke kraam met een aanbieding of een activiteit. Zo heeft Oak Fashion altijd een mooie kraam met aanbiedingen. Marktkooplui weten de weg naar deze markt ook altijd goed te vinden en dat zorgt voor nog meer reuring tijdens deeze gezellige braderie. Marktkooplieden die op deze markt willen staan en nog niet zijn aangehaakt kunnen zich aanmelden bij Jack van Thomas09.

 

Live op het Plein

 

De zaterdag na de Proemenmarkt is er nu al een aantal keren Live op het Plein georganiseerd. Deze avond begint met een activiteit voor de kinderen en aansluitend wordt er voor volwassenen een gezellig avond neergezet. De organisatie is een enthousiaste groep vrijwilligers en zij gaan er vanuit dat Live op het plein een terugkerend evenement wordt

 

Historie

 

De Proemenmarkt heeft zijn naam te danken aan de pruimenoogst die altijd in het laatst van augustus was, hierdoor was er vroeger een enorm aanbod van pruimen (proemen) op de jaarmarkt dus is toen de jaarmarkt in de volksmon de De Proemenmarkt geworden. Vroeger op de jaarmarkt in Noordwolde stonden er misschien wel 10 kramen met pruimen. Jumbo staat sinds jaar en dag nu nog altijd (als enige) met pruimen op de markt.