SCO/European Aerosols

Korfbal, Sport voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of andere hulpvraag, sport- en speelmogelijkheid voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Korfbal is een hartstikke leuke sport en is goed voor je motoriek en zelfvertrouwen.

 

Sporten in een korfbalteam zorgt ervoor dat je makkelijker sociaal contact maakt, je leert samenwerken, je leert verliezen, je leert leren en je leert verplichtingen na te komen. Daarnaast zijn de omgangsvormen in een gemengd team van mannen en vrouwen zoals bij korfbal, veel milder en beschaafder dan bij enkel mannen- óf vrouwenteams. Bij SCO in Oldeholtpade bieden we voor elke doelgroep en of leeftijdscategorie een passende training aan. Doe je meerdere sporten? Het is geen enkel probleem om naast korfbal gewoon te blijven voetballen, tennissen etc., SCO zorgt ervoor dat dit kan.

 

Kangoeroes (3-4 jaar)
Het begint met onze Kangoeroes. Hier doen we oefeningen en spelletjes in een leuk parcours, zodat ze constant in beweging zijn en veel variatie in oefeningen krijgen.

 

Reuzenpanda’s (5-7 jaar)
Bij de Reuzenpanda’s leren de kinderen de basisvaardigheden van verschillende sporten zoals o.a. korfbal, voetbal, atletiek, hockey, volleybal en basketbal.

 

SportAnders en KorfbalAnders
Om het sportaanbod voor een bredere groep kinderen mogelijk te maken is er SportAnders voor kinderen van ca. 8 tot en met 14 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een andere specifieke hulpvraag/ problematiek. Daarnaast is er jeugd G-korfbal genaamd “KorfbalAnders”. Met KorfbalAnders creëren we voor dezelfde doelgroep een beschermde omgeving binnen onze vereniging, voor het beoefenen van de korfbalsport.

 

Korfbalteams (6 jaar en ouder)
Vanaf 6 jaar kan je al in een echt korfbalteam met leeftijdsgenootjes spelen. Je begint dan in de F-jes. De opbouw van korfbalteams is als volgt:
• F - pupillen van 6 tot 7 jaar
• E - pupillen van 7 tot 9 jaar
• D - pupillen van 9 tot 11 jaar
• C - aspiranten van 11 tot 13 jaar
• B - aspiranten van 13 tot 15 jaar
• A - junioren van 15 tot 18 jaar
• Senioren van 18 tot …….
Je stroomt automatisch door met je team en je kan op elke leeftijd instromen in een team met leeftijdsgenootjes.

 

Meer dan alleen korfballen
K.v. SCO is een sportclub voor iedereen en daarom zijn we naast korfballen ook heel actief in het organiseren van uiteenlopende sportactiviteiten zoals het jaarlijkse voetbaltoernooi voor niet voetbalverenigingen (vtnvv) en mountainbiketochten en jeugdkamp.

 

Gratis kennis maken
Maak GRATIS kennis met onze leuke club. De beste indruk krijg je door gewoon een keertje mee te doen. Kom gewoon eens geheel vrijblijvend langs. De eerste maand is een proefmaand en is dus helemaal GRATIS! Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail sturen naar sporten@kvsco.nl, dan weten we dat je komt en ontvang je van ons informatie over o.a. de locatie en het tijdstip van de trainingen. Vind je het vervolgens ook echt leuk bij onze club, dan kan je na de proefmaand lid worden.

Openingstijden

Maandag: 00:00 - 00:00

Dinsdag: 00:00 - 00:00

Woensdag: 00:00 - 00:00

Donderdag: 00:00 - 00:00

Vrijdag: 00:00 - 00:00

Zaterdag: 00:00 - 00:00

Zondag: 00:00 - 00:00

0561-688585

Adres

Hoofdweg 211a

8474 CG Oldeholtpade

Hoofdweg 211a 8474 CG Oldeholtpade