Spokeplas

De Spokeplas is een meertje omgeven door een grasveld en bebossing.

De Spokeplas (ook wel Spoekeplas) is een prachtig recreatiegebied in Noordwolde. 

Het is een mooie locatie voor verschillende buitenactiviteiten, zoals zwemmen, wandelen of fietsen. Rond de plas kun je heerlijk picknicken en het gebied heeft diverse picknickplekken, dus vergeet je picknickmand en kleedje niet.

 

Spetter spatter spat

Zwemmen in de Spokeplas is een populaire activiteit, vooral tijdens warme zomerdagen. De kwaliteit van het zwemwater is over het algemeen goed doordat toestromende grondwater wordt gezuiverd door zandlagen. 

Maar het is verstandig om even de borden controleren of het water geschikt is om te zwemmen. Aan de rand van het meertje in ondiep water is een speeleiland gecreëerd waar je heen kunt waden.

Doordat De Spokeplas midden in het kleine wandelbos Spokedam ligt is het strand bijna altijd windvrij. Kinderen groot en klein, kunnen veel spetter- en speelplezier beleven in en om het water. 

 

Wandelen rond de Spokeplas

Een groot bosgebied in Noordwolde van vijf hectare waar je zowel zomers als winters goed kunt vertoeven. Om de gehele plas zijn wandelpaden en er is een speeltuin aanwezig. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Ook met je viervoeter ben je welkom. Vergeet niet om een riem mee te nemen en ervoor te zorgen dat je hond is aangelijnd waar dat verplicht is. Al met al een prachtige locatie waar je veel plezier kunt beleven. 

 

Bron: Het Andere Friesland

Adres

Elsweg

8391 KB Noordwolde

Elsweg 8391 KB Noordwolde