Tsjerkepaad

Wat is er mooier dan het bezoeken van een oud kerkje in Friesland?

Tsjerkepaad maakt het mogelijk!

Iedere zaterdagmiddag open deuren

In het Friese landschap zie je veel kerken waarvan vaak verborgen blijft wat er zich achter de deuren bevindt. Dit is jammer, want de binnenkant is stiekm toch echt de moeite van het bekijken waard.

 

Tsjerkepaad is hét jaarlijks terugkerende evenement, waar je op een kunstrijke ontdekkingstocht langs verschillende historische kerken in Friesland kan gaan. Gedurende de zomerperiode openen meer dan 250 Friese kerken hun deuren op zaterdagmiddag. (13.30 – 17.00 uur)
Een moment van rust en bezinning, voor koffie of thee, of gewoon even rondkijken. Vrijwilligers staan klaar om iets over de kerk te vertellen. Ook zijn er vaak extra activiteiten, zoals exposities of (orgel) concerten. Ook zijn er in de loop der jaren diverse fiets- en wandelroutes uitgezet.

 

Tsjerkepaad in Weststellingwerf
Ook in de gemeente Weststellingwerf openen kerken hun deuren tijdens Tsjerkepaad. De kerken in Nijholtpade, Oldeholtpade, Oldeberkoop, Ter Idzard, Scherpenzeel en de kerk op de Hoogte in Wolvega kunnen bezocht worden. De deelnemende kerken zijn te herkennen aan de speciale Tsjerkepaadvlag. Ook is er met de auto een kerken route te volgen. Deze route brengt je onder andere langs de kerk in Ter Idzard.