Zwemstrand Et Wiede

Dit meertje grenst aan de Friese gemeente Weststellingwerf en de Overijsselse gemeente Steenwijkerland, tussen Wolvega en Oldemarkt.

Et' 'Wiede' een klein meertje en bij uitstek een prachtige zwemlocatie voor recreanten. Dit meertje grenst aan de Friese gemeente Weststellingwerf en de Overijsselse gemeente Steenwijkerland.

 

Et Wiede ligt tussen Wolvega en Oldemarkt. Via een hekje loop je naar de steiger. En vanuit de steiger heb je een geweldig uitzicht op het meer. Wat meteen opvalt is de rivier de 'Linde' dat dwars door het meer stroomt.

Verder staat in dit gebied veel adelaarsvaren onder de berkenboom. Dit zijn varen van oude bossen van stikstofarme, droge, zure grond. De adelaarsvaren is een robuuste plant en het groeit ook weer snel aan wanneer het gemaaid is. Veel jonge reeën schuilen overdag onder deze adelaarsvaren. 

Et 'Wiede' is verder ook een begeerd meertje om in te zwemmen. Tijdens het mooie weer komen veel gezinnen met jonge kinderen in dit meertje zwemmen. Op de website weststellingwerf.nl/zwemwaterkwaliteit vind je meer informatie over het meertje en handige tips voor zwemmen in het open water. 

 

Bron: Het Andere Friesland