Rottige Meente

De Rottige Meente behoort samen met Nationaal Park Weerribben-Wieden tot de mooiste en waardevolste wetlands van Europa. Maar wie weet dat eigenlijk? Wij hebben dat altijd een beetje stiekm gehouden.

Veel mensen kennen Nationaal Park Weerribben-Wieden natuurlijk wel en dan met name Giethoorn als wereldberoemde exponent.

 

Van de Rottige Meente hebben veel minder mensen nog gehoord. En dat mag best veranderen. Tijd dat we er toch eens over gaan vertellen. Het natuurgebied is een prachtig uithangbord voor onze mooie gemeente.

 

Wandelroutes in de Rottige Meente

Wandelen in natuurgebied Rottige Meente betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Van korte ommetjes tot lange struintochten, er is voor ieder wat wils!  Ga bijvoorbeeld voor deze pittige wandelroute waar je gerust een hele dag voor kan uittrekken en geniet ondertussen van het verassende veengebied, langs moerasbos, water, vele vogels en bijzondere planten.

 

Fietsroutes door de Rottige Meente

Een fietstocht naar de Rottige Meente doet je na afloop wensen dat er meer van die 'rottige' plekjes waren in ons land want het is hier prachtig! In dit stukje Friesland toert u kilometerslang over een prachtig schelpenpaadje langs de grens van Overijssel. De fiets is het ideale voertuig om veel van dit gebied te ontdekken en bekijken. De grip van de banden maakt dat je makkelijk slipt en de schelpen veroorzaken een constant gekraak onder de fietswielen. Hier keihard racen heeft dus absoluut geen zin tenzij je graag een schaafwond wil oplopen.
Een mooie fietsroute is bijvoorbeeld deze waar je ook gelijk het Brandemeer kan ontdekken! 

 

Het water op

Een waterrijk natuurgebied zoals de Rottige Meente biedt natuurlijk talloze mogelijkheden om ook op het water te genieten van de natuur. Of dat nu is met een rondvaartboot, sloep of fluisterboot. Het kan allemaal. Liever actiever de Rottige Meente ontdekken? Stap dan in een kano of kayak en peddel tussen de bloemrijke graslanden, trilvenen en veenmosrietlanden door.

Ook aan visplekken is gedacht en het gebied zorgt voor uitstekende vangstmogelijkheden. Door de grote variatie in wateren en oevers kan iedere sportvisser hier aan zijn of haar trekken komen.

 

Overnachten

Als je van je bezoek een echte vakantie wilt maken en nog langer van de natuur wilt genieten, zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te overnachten in één van de vele B&B's die in en rondom het natuurgebied liggen. In de ochtend word je wellicht gewekt door het geluid van klepperende ooievaars en in de avond zul je verrast worden door de prachtige kleuren van de zonsondergang. 

Als je voorkeur uit gaat naar ruimte, buiten zijn en kamperen midden in het groen, kun je hier alvast de mooiste (natuur)campings ontdekken. Een B&B of camping is daarom dus de ideale uitvalbasis voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, kanoërs, vissers, schaatsers en rustzoekers.    

Adres

Rottige Meente

Rottige Meente