Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt het bijzondere en unieke verhaal van het vlechten in Noordwolde en omstreken.

Het Vlechtmuseum is ondergebracht in de voormalige Rijksrietvlechtschool een rijksmonument met een bijzondere sfeer. 

 

Naast aandacht voor het verleden komen ook moderne vormgevers aan bod. Zelfs de industriële toepassingen van het vlechten worden niet vergeten. Behalve boeiende exposities organiseert het museum leuke leerzame workshops en activiteiten voor kinderen.

Kinderen kunnen in het museum ook zelf hun vlechtvaardigheid testen. Voor volwassenen is er het Vlechtcafé en worden er regelmatig speciale workshops georganiseerd.

 

Wanneer je in of om Noordwolde je vakantie viert, is een bezoek aan dit museum een 'must.' Neem dan een overheerijk arrangement in combinatie met het restaurant Het Tramhalteplein. Dat is pas cultureel genieten!

 

VlechtExpress

Boek hier je ticket voor de VlechtExpress. Beleef de bijzondere geschiedenis van Noordwolde, het Vlechtdorp van Nederland van binnen én buiten met de VlechtExpress.

‘s Ochtends om 10.45 uur en ‘s middags om 14.00 uur. De rit van bijna anderhalf uur start bij het Tramhalteplein en voert u langs historische punten uit de geschiedenis van het dorp en de rietvlechtindustrie. Ervaren gidsen vertellen u het interessante verhaal terwijl u niet alleen over de openbare weg rijdt, maar ook over prachtige bospaden door de natuur rondom Noordwolde.

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 10:30 - 17:00

Woensdag: 10:30 - 17:00

Donderdag: 10:30 - 17:00

Vrijdag: 10:30 - 17:00

Zaterdag: 10:30 - 17:00

Zondag: Gesloten

0561-431885

Adres

Mandehof 9

8391 BG Noordwolde

Mandehof 9 8391 BG Noordwolde