Noordwolde


Notice: Undefined variable: showParent in /var/www/vhosts/stiekmtrots.nl/httpdocs/views/page/cat.php on line 16

Noordwolde, een dorp om van te houden

Noordwolde is met haar vlechthistorie en haar koloniale verleden de toeristische trekpleister van Weststellingwerf. Naast deze geschiedenis, die je zeker even moet ontdekken bij het Vlechtmuseum, heeft Noordwolde ook De Spokeplas en buitenzwembad De Dobbe waar je in de zomer heerlijk kan vertoeven. Noordwolde heeft hierdoor ook diverse campings en andere overnachtingsmogelijkheden.

 

Noordwolde winkels?

Jazeker en verbazend veel en een mooie diversiteit aan winkels! Hier vind je geen standaard winkelstraat. Ondernemers bepalen zelf waar ze hun winkels in Noordwolde openen; het lijkt soms wel een speurtocht! En dat is leuk want onderweg kom je mooie verhalen tegen. Het persoonlijke contact met de winkeliers die je adviseren en zorgen dat je met een fijn gevoel de deur uit zal gaan zal je voor altijd bijblijven. Je vindt in Noordwolde gezellige kledingwinkels met een divers aanbod zodat iedereen in Noordwolde kan slagen voor een nieuw outfit. Ook is er een warme bakker, er zijn winkels met woonaccessoires, een computerzaak en natuurlijk een paar supermarkten. Daarnaast kun je ook heerlijk lunchen bij diverse restaurants in Noordwolde. Echt een dorp om van te houden!

 

Kamperen en recreëren in Noordwolde

Wanneer je kiest om vakantie in Zuidoost Friesland is Noordwolde een geweldige locatie om als vertrekpunt te nemen. Je kan kiezen uit campings of uit fijne Bed & Breakfast (in het Fries: Bêd & Brochje).

Noordwolde ligt aan de rand van Friesland, grenzend aan Drenthe, hier kun je heerlijk fietsen en wandelen in de bossen en de heide van het Drents Friesche Wold.

 

Wandelvereniging De Blaren organiseert wandeltochten, kijk eens op de facebookpagina van deze actieve vereniging!

 

Vanuit Noordwolde kun je Appelscha met de bijzondere Kale Duinen en de geweldige uitkijktoren ontdekken. Ook Havelte met één van de grootste Hunebedden van Nederland ligt maar op 15km afstand. Wat je nog meer kan bezoeken tijdens je verblijf in Noordwolde zijn Het Land van Weldadigheid met daarbij onder andere de Koloniedorpen Wilheminaoord, Frederiksoord, met het Museum De Proefkolonie over de Maatschappij van Weldadigheid. Ook Het Landgoed De Eese met 850 uniek natuurgebied het ligt op een steenworp afstand van Noordwolde.

Diverse fiets-  en wandelroutes zijn te verkrijgen in bij Tourist Info Noordwolde  en het Vlechtmuseum. Kom je met de auto en wil je een fiets huren? Ook kan dit in Noordwolde bij de Fietsplus. Bij het Tourist Info kun je terecht met al je vragen over dit mooie gebied rond Noordwolde.

 

Noordwolde Zuid

Aan de zuidkant even buiten Noordwolde ligt het dorpje Noordwolde Zuid. De gemeente noemt het tegenwoordig een buurtschap, maar Noordwolde Zuid heeft eigen blauwe plaatsnaamborden en wordt ook echt als 'los' dorp genoemd.

 

Wonen in Noordwolde

Noordwolde is grotendeels omringd door bossen en heide die zich uitstrekken van Steenwijk tot Appelscha. Het landelijke kararakter wat dit dorp heeft, samen met juist wel een uitgebreid aanbod aan winkels, kappers, huisarts/tandarts, een bibliotheek en basisscholen en maakt juist Noordwolde een fijne plek om te wonen.

 

 

 

DAC de Stellingwerven

Tramhalteplein

Smeka ICT Solutions

Kapsalon Georgien

OpzijnPlek

Café Restaurant De Duker

Kruidvat Noordwolde

Toys2Play De Jong

De Buytenplaets Theeschenkerij

Zorggroep de Stellingwerven

Vrolijk & Fit

Lijstenmakerij de Meenthe

Eethuys De Boemerang

Jumbo de Jong Noordwolde

Babbels baby & kids

Zij Wonen

Korenmolen Windlust Noordwolde

DA drogisterij & parfumerie Margo

De Linde Makelaars Noordwolde

LooX55

Lidl Noordwolde

Biezonder Noordwolde

Villa Propos Noordwolde

Kapsalon picobello

Blokhut 12

Jia Yuan

Kluswijs Noordwolde

Stocks freewear

Beautylife Zonnestudio

Kreativa

Spokeplas

Kapsalon Eugené

St. Radio Weststellingwerf Centraal (RWC)

Openluchtzwembad De Dobbe

Hoeve 202

Meentebos

Bungalowpark Het Bosmeer

Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde

Proemenmarkt Noordwolde

Pizzeria Steakhouse Sphinx

AnY Computers & Elektronica

Ik sport

Vloeren & Interieur Noordwolde

Oldschool Pizza

Tourist Info Noordwolde

Fietsplus Noordwolde

Van Heck

Camping Rotandorp

Hoekstra Damesmode

Jodekarkhof Noordwolde

Agriton Group

Stichting Kunstwerk! in de Stellingen

Oak Fashion

Knopersfeest Noordwolde

Primera De Jong Noordwolde

Nostalg-ijs

Natuurkampeerterrein De Meenthe