Fiets4daagse Wolvega

48e Fiets4daagse Wolvega – Drenthe, Overijssel en Friesland in 1 tocht!

Fiets4daagse 2024


Van dinsdag 2 juli t/m vrijdag 5 juli

 

De  48e Fiets4daagse brengt haar deelnemers in 4 dagen door het mooiste van 3 provincies. En meer, want Weststellingwerf is natuurlijk een beetje het Gallie van het Noorden. De oude boerenrepubliek met haar eigen erkende taal voelt zich Stiekem een beetje het beste van alle werelden met een vleugje Overijssel, Drenthe en Friesland.

 

Fiets4daagse Wolvega

Al jaren wordt de vierdaagse georganiseerd en inschrijven gaat heel gemakkelijk. De tocht trouwens ook: ze hebben de mooiste routes voor je uitgestippeld en je hoeft alleen maar de beschrijving te volgen. Voor iedere dag is een andere route van tussen de 40-60 kilometer. Natuurlijk zijn er lekkere rustplekjes onderweg en kun je natuurlijk ook je eigen stops bepalen. Bijvoorbeeld om iets moois onderweg te zien. Het lijkt wel vakantie 😉

 

Overnachten tijdens de Fiets4daagse Wolvega

Al je na je dag lekker ervaringen wilt uitwisselen, kies je voor de Fiets4daagse Pop-upcamping in Wolvega. Je kunt er ook een echte vakantie van maken en overnachten in een van de hotels, B&B'scampings of vakantiehuisjes. Zowel in Wolvega en Noordwolde als in de rest van Weststellingwerf vind je ze op de mooiste plekken. Zo kun je stiekm je verblijf ook nog verlengen en bijvoorbeeld in de kano stappen op de Linde of in de Rottige Meente, een mooie wandeling doen in Spokedam of natuurlijk lekker shoppen! Geen groot winkelcentrum, maar wist je dat mensen van verder weg ook graag naar de winkels in Noordwolde en Wolvega komen?

Onze gastheren en -vrouwen staan klaar om je heerlijk tot rust te laten komen na een dag fietsen, welke accommodatie kies jij?

 

Erop uit in het Zuiden van Friesland

We hadden het al even over onze winkels en een aantal activiteiten in de natuur, maar er is zeker meer te doen. Dat ontdek je hier. Ook onze stiekmerds hebben een aantal tips voor je, want zo doen we dat hier: we vertellen liever dat we trots zijn op een ander of iets moois in de omgeving dan dat we over onszelf praten.

 

Meer Fiets4daagse

Wist je dat de Fiets4daagse een typisch Nederlands evenement is? Het geeft maar weer eens aan dat wij fietsland nummero uno zijn! Het is ooit ontstaan als toertocht zonder snelheid of wedstrijdelement. Gewoon mooie routes fietsen en onderweg genieten van de natuur, dat is ook het doel van de Fiets4daagse Wolvega. Drenthe heeft een van de grootste, daar doen jaarlijks zo’n 12.000 mensen aan mee. Gelukkig hebben we het in Wolvega en Weststellingwerf een beetje stiekm gehouden zodat je hier echt lekker rustig kunt fietsen, terwijl je toch ook genoeg gezelligheid kunt opzoeken met zo’n 400 deelnemers.

 

Doe jij mee met de Fiets4daagse Wolvega?

De 48e Fiets 4-Daagse wordt dit jaar gehouden vanaf dinsdag 2 juli tot en met vrijdag 5 juli. De start is iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur vanuit sporthal "De Steense" aan de Deken Vaasstraat en wordt u iedere morgen met muziekklanken uitgeleidt door het draaiorgel "Grote Dorus". 

Voor de route van de tweede dag is de stempelpost bij de schapenhouderij van de familie Hensbergen.

 

Vorig jaar is de route langs het (vernieuwde) Lindepad niet doorgegaan. Storm Polly gooide roet in het eten. Daarom dit jaar een herkansing

 

Dit jaar zijn iets minder startbewijzen te vergeven, dus schrijf je snel in! En natuurlijk ga je ons tegenkomen, stiekm 😉