Opera Spanga 'After the Flood'

Een stiekm spannend verhaal!

'' Het enige waar we bang voor hoeven te zijn, is de angst zelf." Franklin Delano Roosevelt

 

After the flood is een multidisciplinaire muziektheaterproductie over angst en tegenspoed. Tegelijkertijd geeft deze opera een speels overzicht over 350 jaar vaderlandse geschiedenis.

Het werk wordt geproduceerd door Opera Spanga en het Rosa Ensemble. After the flood is o.a. te zien op de vaste speellocatie van Opera Spanga, Spanga.

 

After the flood presenteert persoonlijke intieme geschiedenissen in de context van grootse maatschappelijke gebeurtenissen. Veel van de problemen van onze samenleving, een samenleving die verdrinkt in desinformatie door het digitale gewicht van het heden, zijn te wijten aan onwetendheid over de geschiedenis. Deze onwetendheid kan het vinden van de juiste oplossingen in de weg staan.1672, het jaar dat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden wankelde doordat het werd aangevallen door krachten van binnen en buiten het land, is het startpunt van de reis waarin het publiek metgezel is van een beroemde schilder en zijn afstammelingen. Gedurende drieënhalve eeuw zie je de familieleden worstelen om hun hoofd boven water te houden, terwijl alles om hen heen in elkaar stort.

 

De zes live gespeelde scenes zijn gecomponeerd door Floris van Bergeijk, Enrico Ferri, Jildou Bakker, Martijn Jongman, Wybe Wiersma en Vlad Chleck. Op Van Bergeijk na, zijn zij allen student aan de conservatoria van Groningen, Zwolle en Tilburg. Het libretto is geschreven door de Amerikaanse schrijver Jonathan Levi. Voorafgaand aan de intieme live gespeelde scenes zijn zes orkestrale intermezzo's te horen. Deze symfonische werken volgen zowel de politieke als de culturele mars van de geschiedenis en zijn opgenomen door het Noord Nederlands Orkest.

 

After the flood zet de succesvolle samenwerking van Corina van Eijk (regie) met Van Bergeijk en Levi voort. In zijn libretti voor Opera Spanga zette Levi moderne en verre Nederlandse geschiedenis naast elkaar in de Opera Spanga productie Stuyvesant zero (2012) en de operaspeelfilm The Other (2020). Van Bergeijks muziek onderzoekt verbanden tussen de klassieke muziek van Verdi en Mozart en de hedendaagse klankkleuren van elektronica en percussie. Van Eijk's gevoel voor psychologie, geschiedenis en kunst heeft haar, en haar artistieke team, ertoe gebracht film te combineren met de natuurlijke schoonheid van het platteland in live- regies en operafilms. Tjalling Wijnstra dirigeert deze eclectische en speelse muziek mix.

 

DATA EN TIJDEN

  • do 1 september 20:00 uur (première)
  • za 3 september 20:00 uur
  • di 6 september 20:00 uur
  • do 8 september 20:00 uur
  • za 10 september 20:00 uur

 

LOCATIE

Lindedijk 11

8482 KS Spanga

Gemeente Weststellingwerf

Friesland - op de grens van Overijssel

 

MEER INFORMATIE

info@operaspanga.nl

 

KAARTVERKOOP (incl. adm. kosten)

Meer nieuws

Stiekme waaghals ontvangt Street Art prijs

Ook voorzitter Frank Zeinstra doet mee aan stunt ;-)

Zomerexpositie 2022 Noordwolde

Trots op deze expositie met 'Schittering'

Street art in Wolvega en Noordwolde

Knap staaltje stunten op de Stiekm toren!

Tim is Stiekm Trots op Pets Place Wolvega

‘Klaar voor de stap?’

Een nieuw bedrijfspand bouwen. Ben jij klaar voor de stap?

Op wie of welke plek ben jij Stiekm Trots?

Vul het vriendenboekje in en Win!

Horeca weer open!

Trends viert 25-jarig jubileum

Trends viert woensdag 26 augustus haar 25-jarig jubileum.

Enorm bord vestigt aandacht op Lindewijk

Burgemeester André van de Nadort onthulde de nieuwe Lindewijkborden. Dat gebeurde met een knipoog naar de campagne 'Stiekm trots' van de gemeente en bedrijfsleven in Weststellingwerf.

Bouwkavel-expeditie

Heerlijk fietsen langs de mooiste bouwkavels in de gemeente Weststellingwerf. Waar wonen en recreëren synoniem zijn.

ben jij de meest stiekme contentmarketeer?

dan zoeken wij jou

Te paard door het Meentebos