Stiekm alweer de 46e Fiets4Daagse!

Trots op het mooie programma.

De Fiets 4 Daagse van Wolvega wordt dit jaar (2022) alweer voor de 46e keer georganiseerd.

 

Dinsdag 5 juli 2022 starten de deelneemsters en deelnemers vanaf 9.00 uur vanuit Sportcentrum De Steense (de Nieuwe Hal) in Wolvega. Start van de Fiets 4 Daagse vindt iedere morgen plaats van uit de Nieuwe Hal van de Sporthal de Steense. Men kan zelf kiezen uit de afstand 40 en 60 kilometer.

 

  • Op dinsdag 5 juli 2022 wordt door Het land van Pieter Stuyvesantroute gefietst.

Pieter Stuyvesant was een Nederlands koloniaal bestuurder. Hij was vanaf 1645 directeur-generaal van de Nederlandse kolonie Nieuw Nederland totdat deze in 1664werd veroverd door de Engelsen. Hij is geboren in Peperga in 1592 en overleden in augustus 1672 Manhattan, New York City. In de gemeente Weststellingwerf staan liefst drie gedenktekens waarvan een standbeeld in Wolvega en gedenktekens in Peperga en Scherpenzeel.

 

  • Op woensdag 6 juli 2022 wordt de Eiderbergroute gefietst.

Op 1 juli fietsen wij door de oosthoek van de gemeente. Het is een tocht door een gevarieerd landschap. Zo fietsen wij onder ander over de Eiderberg waarnaar de route is vernoemd. Deze heuvel is gelegen op de Woldberg in Overijssel.

 

  • Op donderdag 7 juli 2022 wordt De 18 Dorpentochtroute gefietst.

Vandaag fietsen wij richting het noord/oosten. Mensen die de lange route doen komen door achttien dorpen. In de korte route zijn dat een aantal minder dorpen.

 

  • Op vrijdag 8 juli 2022 wordt De Weerribbenroute gefietst.

Vandaag al weer de laatste dag van de Fiets 4 daagse. Zoals gebruikelijk fietsen we naar Nationaal Park de Weerribben. Voor mensen die voor de eerste keer meefietsen zal dit een speciale tocht zijn. Nationaal Park Weerribben - Wieden is een park in de Nederlandse provincie Overijssel, gemeente Steenwijkerland. Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van West Europa. Het park is in 1992 gesticht. De mogelijkheid bestaat ook om 1, 2 of 3 dagen mee te fietsen.

 

Door de WOW (Winkeliers- en ondernemersvereniging Wolvega) wordt dit jaar ook weer een etalagewedstrijd georganiseerd.

Vanaf zaterdag 2 juli tot en met donderdag 7 juli kunt u hieraan deelnemen.

 

  • Zaterdag 2 juli is er een gezelligheidstocht met vragen en spelletjes georganiseerd, start vanuit sporthal "De Steense" tussen 18.00 en 19.00 uur.
  • Maandagavond 4 juli is er de altijd gezellige Superbingo met mooie prijzen in Zalencentrum De Rank, aanvang 20.00 uur. Voor het beschikbaar stellen van de mooie prijzen voor de Superbingo zijn wij de winkeliers en ondernemers van Wolvega zeer dankbaar.
  • Woensdagavond 5 juli staat er een gezellige avond met de cabaretgroep Een en Ander ! op het programma, in Zalencentrum De Rank aanvang 20.00 uur.
  • Donderdag 6 juli is er een grote braderie van 15.00 tot 21.00 uur in de winkelstraat, met vanaf 19.00 uur optreden van koren op het Centrumplein.
  • Vrijdag 7 juli vindt er in sporthal "De Steense" ,zoals gebruikelijk, een gezellige afsluiting plaats van de 46e Fiets 4 Daagse met om 17.00 uur de prijsuitreiking WOW etalage actie, waarbij de eventuele getrokken prijswinnaars zelf aanwezig dienen te zijn, zo niet dan wordt er nieuwe een prijswinnaar getrokken

Het festiviteiten programma is dus zeer de moeite waard om te bezoeken en ook om aan deel te nemen.

 

Alleen contante verkoop route-/programmaboekje vanaf 21 juni 2022 bij, prijs €15,- p/p:

De Kantine van de Steense wordt beheerd door Bertus de Jong deze is door de Gemeente aangesteld als beheerder. Er zijn nu diverse mogelijkheden op het gebied van eten en drinken, Dagmenu's, koffie met gebak, frisdrank, alcoholische dranken, eten met groepen etc.

 

Het weer goed uitziende route-/programmaboekje is door de medewerking van onze sponsoren en adverteerders tot stand gekomen, waarvoor wij ze zeer dankbaar voor zijn. De adverteerders en sponsoren worden door organisatie hartelijk bij u aanbevolen.

 

Het parkeren van de auto's: Voor de deelneemsters en deelnemers die deelnemen aan de Fiets 4 Daagse, zullen ook dit jaar NIET kunnen PARKEREN op het parkeerterrein bij Sporthal De Steense. Op het parkeerterrein van de Steense is GEEN parkeren mogelijk in verband met de aanwezigheid vluchtelingen opvang en ook de auto's van de camping gasten staan daar al geparkeerd. Voor de straten rond sporthal De Steense is tijdens de Fiets 4 Daagse van dinsdag 5 juli t/m vrijdag 8 juli 2022 een parkeerverbod van kracht. Deelnemers kunnen hun auto parkeren bij het drafcentrum Victoriapark. De route staat met parkeerborden aangegeven. De afstand van het parkeerterrein Victoriapark naar sportcentrum De Steense bedraagt ongeveer 400 meter.

 

Wij willen u graag ontmoeten en deelname bij de start van de 46e Fiets 4 Daagse of bij één van de evenementen.

Zie voor verdere informatie en inschrijving onze website: www.fietsvierdaagsewolvega.nl

 

Meer nieuws

Zomerexpositie 2022 Noordwolde

Trots op deze expositie met 'Schittering'

Krasactie Wolvega

Scoor jij die laatste kraspas?!

Street art in Wolvega en Noordwolde

Knap staaltje stunten op de Stiekm toren!

Tim is Stiekm Trots op Pets Place Wolvega

‘Klaar voor de stap?’

Een nieuw bedrijfspand bouwen. Ben jij klaar voor de stap?

Op wie of welke plek ben jij Stiekm Trots?

Vul het vriendenboekje in en Win!

Horeca weer open!

Trends viert 25-jarig jubileum

Trends viert woensdag 26 augustus haar 25-jarig jubileum.

Enorm bord vestigt aandacht op Lindewijk

Burgemeester André van de Nadort onthulde de nieuwe Lindewijkborden. Dat gebeurde met een knipoog naar de campagne 'Stiekm trots' van de gemeente en bedrijfsleven in Weststellingwerf.

Bouwkavel-expeditie

Heerlijk fietsen langs de mooiste bouwkavels in de gemeente Weststellingwerf. Waar wonen en recreëren synoniem zijn.

ben jij de meest stiekme contentmarketeer?

dan zoeken wij jou

Te paard door het Meentebos